NİĞDE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
MANDIRA

Kurumumuz mandıra atölyesi 300 m2 kapalı alana sahip olup içerisinde 2 adet soğuk hava deposu, inkübasyon odası, laboratuvar, pastörizasyon ünitesi, ambalaj deposu, kimyasal malzeme deposu, yemekhane, soyunma odası, 2 adet wc, 1 adet duş ve kazan dairesine sahiptir.

İşkolumuz Niğde Gıda tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün TR-0048 sayılı gıda üretim onay belgesi izni ile süt ve süt ürünleri imalatı yapmaktadır. Ayrıca mandıramızın helal gıda sertifikası da bulunmaktadır. Hükümlülere atölye şefi ve diğer personeller tarafından mesleki teknik ve uygulamalı eğitimler sürekli verilmektedir. Ayrıca iş güvenliği ile ilgili eğitimler yapılmaktadır. Mandıramızda süt kabul tankı, süt soğutma tankı, çift cidarlı süt pişirme kazanı, boyler, 6 adet yoğurt taşıma arabası, 2 adet manuel süt doldurma tabancası, süt pastörizasyonunda, inkübasyon odası ve binanın ısıtılmasında kullanılan 1 adet buhar jeneratörü, kullanılan suyun arıtılması için 1 adet reçine ve 1 adet ters osmoz arıtma cihazı mevcuttur. Kurumumuz bünyesindeki büyükbaş hayvancılık işkolundan elde edilen süt mandıramızda işlenerek yoğurt imal edilmektedir Soğuk hava deposunda en az 2 gün dinlendirilen yoğurtlar tüketime sunulmak üzere frigofirik araçlarımızla sipariş veren kurumlara sevk edilir. Ayrıca kurum kantinimizde ve adliye kantinimizde süt ve yoğurt satışı yapılmaktadır. 2015 yılı itibariyle süzme yoğurt ve kefir üretimine de başlanılmıştır.