NİĞDE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
KESİMHANE

 

Kesimhanemiz Niğde Gıda tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün TR-51405 sayılı gıda üretim onay belgesi izni ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapmaktadır. Kesimhanemizde iş güvenliği kurallarına uygun olarak çalışılmaktadır. Kesim yapacak personel ve hükümlüler kesime başlamadan önce gıda hijyeni için eldiven, bone ve maske, can güvenliği için ise çelik yelek ve çelik eldiven giyerek işe başlamaktadır. Dolayısıyla hijyen ön planda tutulmakta, kaza ve yaralanma riski en aza indirilmektedir. Hükümlüler teknik personel tarafından eğitilmekte kasaplık ve gıda hijyeni konularında teknik ve teorik bilgiler öğrenmektedir. Dolayısıyla infaz sürelerini bitirdikten sonra bir meslek sahibi olmaları sağlanmaktadır. Kesim yapılmadan önce hayvanların sağlık kontrolü kurumumuz veteriner hekimi tarafından kontrol edilmekte, kesime uygun olmayan hayvanlar imha edilmektedir. Kesimi yapılan etlerin sağlık analizi de kesimhanemizin idare bölümünde bulunan laboratuvarda uzman personel(veteriner hekim, gıda mühendisi) tarafından yapılmaktadır. 4 adet ±5 derece, 1 adet -18 derece ve 1 adet -40 derece olmak üzere 6 adet soğuk hava deposu bulunmaktadır. Soğuk hava depolarının sıcaklık dereceleri bilgisayardan sürekli takip edilmektedir. 2013 yılı sonunda kesimhanemize helal gıda belgesi almak için başvuru yapılmış ve belgeyi verecek firma tarafından yapılan incelemeler sonunda 2014 yılı başında belgeyi almaya hak kazanmış, kesimlerin helal usullere göre yapıldığı tescillenmiştir.